Task 5

SIMPLE PRESENT TENSE & SIMPLE PAST TENSE


(ACTIVE - PASSIVE)

1. Indonesia needs many powerful young men
    Answer : Many strong young people that                       Indonesia needs

2.She posts the story every day
   Answer : The story she posted every day

3. The teacher theaces English once a week
    Answer : Once a week is taught by an                              English teacher

4. We do exercise every day
     Answer : We are exercise every day

5. The professors plant the rice at the top of the building
     Answer : Planted by professors on the                             building



( PASSIVE - ACTIVE )

1. The student created the blogs yesterday
    Answer : Student created a blog  yesterday

2. The principal told the student to be good      student
    Answer : To be a good student said to the                        principal

3. Many singers sang the song
    Answer : The song was sung by many                              singers

4. She typed the letter last night
    Answer : The letter was typed last night                          by her

5. We left the gate open
    Answer : The gate was left open for us


Thank you:*❤



Komentar

Postingan populer dari blog ini

statements true